top of page

Wie is de mol?

Tijdens de gemeenteraad wilde de meerderheid weten wie de rapporten en verslagen over het asbestonderzoek aan SAMEN bezorgd heeft. Plots werd de naam van de burgemeester van een buurgemeente genoemd. "Die zal het wel zijn," zo luidde het, "dat is de voorzitter van Ecowerf, in de politiezone doet die ook al zo moeilijk. Voor die man moet ge oppassen, die heeft een strafblad, die is gekend op het Smoldersplein." De gemeenteraad verzandde opnieuw in een driest spektakel. We weten al lang dat er weinig respect was voor de raad, er wordt niet geluisterd, oppositieraadsleden worden telkens opnieuw onderbroken, bespot en bedreigd. Dat gebrek aan respect is dus niet beperkt tot de gemeenteraad van Glabbeek.

Nu wordt duidelijk waarom de samenwerking in de politieraad moeilijk is. Tijdens de politieraad van 28/02/2018 stelde Lowie Steenwegen voor om te onderzoeken of het bedrag dat de politiezone wil besteden aan de aankoop van een nieuwe loods niet beter besteed kan worden aan de vervanging van het dak van de bestaande loods in het militair domein. Dit is immers veel goedkoper, beperkt het gevaar voor asbest en getuigt van een goede samenwerking tussen openbare besturen. Dergelijke opties kunnen enkel overwogen worden wanneer men respect heeft voor elkaar. Dat respect lijkt, gelet op de uitlatingen tijdens de gemeenteraad, niet zo heel erg groot te zijn. Wanneer men enkel vijanden maakt, blijven er op de duur niet veel vrienden over. Wordt vervolgd.

Voor alle duidelijkheid. Wij houden onze bron geheim. De burgemeester van onze buurgemeente is echter niet de boodschapper van de rapporten en verslagen aan SAMEN.


RECENT POST
bottom of page