top of page

Iedereen gelijk voor asbest

De gemeenteraad besliste op donderdag 08/02/2018 om de school in Bunsbeek een toelage te geven van €7.500 om het asbesthoudende eternieten dak op de speelplaats zo snel mogelijk te vervangen. Met asbest kan men niet voorzichtig genoeg zijn. Uit gebroken en verweerde platen kunnen asbesthoudende vezels vrijkomen die bij inademing op termijn kunnen leiden tot kanker.

Maar wat gebeurt er op het militair domein? De arbeiders van IGO Leuven zijn zeer ongerust over de impact van de sterk verweerde platen op hun gezondheid. Ecowerf verwijdert het dak boven het containerpark ook omwille van de asbestgevaar.

Wat met het personeel van de gemeente en OCMW? Wanneer wordt het militair domein asbestvrij? Waarom moet het gemeentepersoneel langer wachten op nieuwe daken? Ook hier mag geen risico genomen worden. SAMEN eist een versnelde en verantwoorde verwijdering. Iedereen kan gevaar lopen. Was het niet verstandiger om de 1,3 miljoen die geïnvesteerd wordt in de evenementenhal eerst te besteden aan het asbestvrij maken van de omgeving? De spelende kinderen (speeltuin) en de bezoekers zouden in elk geval minder gevaar lopen.


RECENT POST
bottom of page