top of page

Grondaanvulling Pamele verhoogt overstromingsrisico

De gemeente heeft alle werken die verband hielden met de opgraving van de bommenwerper in de Pamelenstraat gecoördineerd. De put die na de opgraving van het vliegtuig was ontstaan is opgevuld. Daarbij is er veel meer grond aangevoerd en werd het natuurlijk reliëf verhoogt. Het wijzigen van het natuurlijk reliëf kan enkel mits vergunning.

SAMEN vroeg tijdens de gemeenteraad wie verantwoordelijk was voor de ophoging en of de gemeente een initiatief zal ondernemen om het natuurlijke reliëf te herstellen. Het weiland ligt immers in overstromingsgebied. Het ophogen van overstromingsgebied verhoogt het overstromingsrisico op andere plaatsen. Bijkomend moet een gemeente ook het goede voorbeeld geven en de wetgeving navolgen.

Schepen Vanwinkelen stelde dat na een klacht een deel van het terrein weer afgegraven was en dat de gemeente haar verantwoordelijkheid zal nemen wanneer het niveau nog te hoog is. Vreemd toch dat de burgemeester nadien zegt dat de ophoging beperkt is tot 5 centimeter. De burgemeester is opnieuw zeer kwistig met verwijten maar zeer spaarzaam met antwoorden. Zal hij zijn verantwoordelijkheid opnemen wanneer zware regenval leidt tot overstromingen? Allicht niet. Vreemde vorm van verantwoordelijkheid.


RECENT POST
bottom of page