top of page

Burgemeester lacht bewoners van Boeslinter uit

Tijdens de gemeenteraad van 11 oktober stelde Lowie Steenwegen een vraag met betrekking tot buurtweg 16. Het tracé van deze oude weg verbindt de Schoolstraat met de Vlaasstraat en leidt verder naar de Houtemsesteenweg. Onze burgemeester heeft enkele jaren geleden aan omwonenden beloofd om dit pad te heropenen. Deze belofte is schriftelijk vastgelegd in een dading.Er is recent veel communicatie over deze buurtweg. De burgemeester wil zijn belofte niet inlossen. Lowie vroeg wat de houding was van het college inzake het naleven van overeenkomsten.

Niet de burgemeester antwoordde maar wel schepen Johnny Reweghs: "Die buurtweg bestaat niet meer. De provincie heeft dat onlangs met brief bevestigd. Die buurtweg is officieel afgeschaft op het einde van de 19de eeuw."

Repliek van Lowie Steenwegen

"Maar er is een overeenkomst getekend waarin de eigenaar zich verplicht om een deel van het breedte van de op plan aangeduide weg open te stellen. De burgemeester kende die overeenkomst en is betrokken partij. Die buurtweg vormt een cruciale, directe en veilige verbinding voor fietsers van Boeslinter naar Tienen. Het tracé heeft dus een belangrijk maatschappelijk belang. Moet die overeenkomst dan niet nageleefd worden?"

Antwoord Peter Reekmans

"Ik heb geen overeenkomst getekend. Ik ben niet dom (HAHAHA). Mijn moeder heeft die overeenkomst getekend (HAHAHA). Zij was toen eigenaar. Bij de overdracht van de grond is die overeenkomst niet opgenomen in de akte (HAHAHA). Ik wist dus van niets (HAHAHA). Als ge met mij wilt schaken moet ge eerst leren schaken (HAHAHA). Die buurtweg is er niet meer en die zal er ook niet komen. Ik doe met mijn grond wat ik wil."

Wat de burgemeester niet vertelt: De onderhandelingen met de buurtbewoners zijn destijds gevoerd met hem en zijn advocaat, niet met de moeder. Hij en zijn moeder zijn aandeelhouders van vennootschap die van de moeder (als eigenaar van het perceel) een opstalrecht verkreeg. Het schepencollege beoordeelt bouwaanvragen. Zeggen dat men van niets wist is dus een grove leugen.

Onze burgemeester heeft blijkbaar geen greintje fatsoen. Hij kan ook het onderscheid niet maken in zijn privé belangen en het algemeen maatschappelijk belang. Glabbeek wordt steeds meer geconfronteerd met een lokale versie van een mini Trump.

Voor SAMEN is het duidelijk. Die verbinding is erg waardevol. Op die wijze kan er een rechtstreeks fietspad van Boeslinter naar Tienen gecreëerd worden over veilige en aangename trage wegen. Wie kan daar nu tegen zijn? Als men enkele jaren geleden contractueel beloofd heeft om die verbinding opnieuw te openen, moet men die belofte naleven.


RECENT POST
bottom of page