top of page

Dank u voor dit debat

Onze burgemeester acht het noodzakelijk dat hij zijn stem zelfs op deze website laat horen. SAMEN vindt dit positief. Nu kan ieder rustig te tijd nemen om woord en wederwoord te vergelijken.

Voor alle duidelijkheid: SAMEN laat zicht niet intimideren ! In het artikel dat we gepubliceerd hebben staat niets wat niet waar is. In het recht van antwoord poogt de burgemeester onze woorden en feiten te verdraaien in de hoop om zo onzekerheid te zaaien. Deze houding is gekend. Onze burgers zijn echter ervaren en laten zich niet zo snel misleiden.

Wat wij herhalen: Peter Reekmans heeft enkele jaren geleden aan omwonenden beloofd om buurtweg 16 te heropenen. Deze belofte is schriftelijk vastgelegd in een dading. Nu hij burgemeester is, wil zijn belofte niet meer inlossen. De beweringen zijn absoluut waar. Er zijn getuigen die op eer willen verklaren dat Peter Reekmans in eigen persoon alle onderhandelingen gevoerd heeft, dat hij aanwezig was bij de ondertekening van de dading en dat hij toen opnieuw het woord heeft gevoerd en plechtig beloofd heeft dat hij het pad zou openstellen. Er is een pak correspondentie waarin Peter Reekmans erkent dat er een overeenkomst is afgesloten en waarin hij belooft deze na te leven. In de tijd van deze correspondentie was Peter Reekmans al burgemeester. Wie de bewijsstukken wil bekijken is welkom. Geef maar een seintje.

Het feit dat de moeder van Peter Reekmans de overeenkomst tekende omdat zij toen eigenaar was, ontslaat Peter Reekmans niet van zijn verantwoordelijkheid. Hij was initiatiefnemer van het opstellen, onderhandelen en tekenen van de overeenkomst. Hij kan dus niet zeggen dat hij de overeenkomst niet kende. Als hij in 2012 eigenaar van de grond werd, kende hij de overeenkomst. Hij laat nu uitschijnen dat hij de overeenkomst niet kende omdat deze niet in de notariële akte opgenomen was. Hij zou er daardoor niet aan gebonden zijn. Ieder die de bewijsstukken bekijkt, zal vaststellen dat dit een flagrante leugen is. Hij kende de overeenkomst en heeft hier veelvuldig schriftelijk over gecommuniceerd.

Twee vragen moeten gesteld worden:

  1. Is het zinvol dat buurtweg 16 opengesteld wordt? Het antwoord is ja ! Buurtweg 16 is immers het oude tracé van de verbinding van Tienen naar Diest. Via deze buurtweg kan er vanuit het centrum van de kern Boeslinter onmiddellijk een rechtstreeks, aangenaam en veilig fietspad naar Tienen aangelegd worden. Wie kan daar tegen zijn?

  2. Moet een juridisch bindende overeenkomst tussen twee partijen nageleefd worden? Vanzelfsprekend ! Het feit dat men destijds niet wist dat de buurtweg in 1872 afgeschaft werd, doet niet terzake. Peter Reekmans heeft de buurtbewoners beloofd om de weg te openen. Hij moet de belofte waarmaken.

Het is toch vreemd ondanks deze duidelijke antwoorden er alles aan gedaan wordt om de mensen onder druk te zetten. Peter Reekmans kiest hier dus overduidelijk voor zijn privé belang. Dat is het volledig gebruiken van het perceel. Er kan geen metertje af. Ook al is dat in het algemeen maatschappelijk belang en is het herstellen van de voetweg vastgelegd in een dading waarvoor hij het initiatief nam.

Het bericht dat SAMEN eerder publiceerde is dus zeker geen laster of bedrieglijke misleiding. Al wat we schreven zijn ware feiten die eenvoudig gecontroleerd kunnen worden. Er wordt geen enkel feit weerlegt.

Al wat we vragen en wat we van een burgemeester verwachten is dat Peter Reekmans als privaat persoon contracten respecteert. Wat we vragen als burgemeester is dat hij kiest voor het algemeen belang en de voetweg openstelt. Zo kan er een veilig, snel en mooi fietspad naar het voetbalveld en Tienen aangelegd worden. SAMEN eist respect voor de buurtbewoners. We verwachten van een burgemeester dat hij buurtbewoners niet uitlacht tijdens de gemeenteraad.

Wij verwachten dat de burgemeester kiest voor de belangen van de bewoners. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn. Het volstaat dat de burgemeester (openbare functie) even met Peter Reekmans (particulier) praat. Met een heel klein beetje goede wil kan dat pad aangelegd worden. Net zoals vroeger beloofd is. Soms kan goed doen, heel erg gemakkelijk zijn.


RECENT POST
bottom of page