top of page

Burgemeester aangeklaagd voor laster en eerroof

Een betrouwbare bron meldt ons dat een bewoner uit Boeslinter vandaag klacht heeft ingediend tegen Peter Reekmans wegen laster en eerroof. De betrokkene heeft in het verleden met Peter Reekmans onderhandeld over het heropenen van buurtweg 16 in Boeslinter. Op basis van die onderhandeling is een schriftelijke bindende overeenkomst opgesteld. Peter Reekmans beloofde plechtig de overeenkomst na te leven maar met de jaren werd het duidelijk dat hij de belofte niet langer wilde nakomen. De buurtbewoner bleef de burgemeester herinneren aan de belofte en geschreven overeenkomst. De burgemeester zijn reactie werd steeds driester. Via facebook werd de betrokkene onder meer verweten 'de reinste leugens te verspreiden' en 'op bedrieglijke wijze een relaas van de feiten te brengen.' Er werd gedreigd met een strafklacht. De druk op de buurtbewoner en zijn familie nam steeds toe.

Om een einde aan deze facebook lastercampagne te stellen, heeft de buurtbewoner klacht ingediend tegen de burgemeester. Hij kan aantonen dat al wat hij heeft kenbaar gemaakt door Peter Reekmans beloofd en meermaals herhaald is. Die waarheid kan niet ontkend worden.

Het publiekelijk betichten van bewoners die een algemeen maatschappelijk belang verdedigen (het creëren van een veilig en wandel- en fietspad), door te stellen dat dit een leugenaar en bedrieger is, moet stoppen. Dit is een burgemeester onwaardig. Waardigheid kan enkel verworven worden door fouten te erkennen en het algemeen maatschappelijk belang prioriteit te geven aan het eigen particulier gewin. Dit geldt voor elke burger maar veel meer nog voor een burgemeester.

Wordt zonder twijfel vervolgd.


RECENT POST
bottom of page